Landelijke LiO-dag maatschappijleer 2020

De Landelijke LiO-dag Maatschappijleer is helaas in maart niet doorgegaan. Maar, goed nieuws! Op maandag 22 juni van 20u. tot 21.30u. organiseren de opleiders een LIO-plus-avond! Alle studenten Maatschappijleer en in het bijzonder de LIO-studenten zijn hiervoor uitgenodigd.  Ook alumni zijn van harte welkom.

MELD JE AAN VOOR 22 JUNI DOOR EEN MAIL TE STUREN NAAR: i.e.faas@hva.nl. Je ontvangt dan vanzelf de benodigde links en informatie.

VOORBEREIDING VOOR DEELNEMERS OP ZONDAG 21 OF MAANDAG 22 JUNI

Van zondag 21 juni 9:00 uur tot maandag 22 juni 20:00 uur kunnen de studenten/deelnemers de documentaire On Air via Vimeo bekijken. Alle deelnemers krijgen ter zijner tijd de link. Synopsis van de film:

Film over de Burundese onderzoeksjournalist Bob Rugurika. Het is zijn missie om te strijden voor mensenrechten en daarmee is hij bereid zijn leven te riskeren om de waarheid te onthullen. De Vlaamse documentairemaker Manno Lanssens volgde hem en zijn onafhankelijke radiostation Radio Publique Africaine tijdens de onrustige presidentsverkiezingen van 2015 waarin Burundi in rap tempo veranderde in een dictatuur.

PROGRAMMA LIO-PLUS-AVOND MAANDAG 22 JUNI

20:00 – 20:20  Welkom en inleiding

Welkom door vierdejaars student Jeffrey Adamus (HvA). Jeffrey is de host van de avond. Inleiding door Irina Raiu van Free Press Unlimited.

20:20 – 21:00  Inhoudelijke lezing – inhoudelijke verdieping docu On Air

Alwin van den Boogaard (Security Sector Reform) – Alwin heeft in Burundi aan Security Sector Reform gewerkt en zal vanuit zijn perspectief naar de situatie in Burundi kijken en dilemma’s die daar een rol hebben gespeeld in de tijd dat hij daar werkte. De lezing is te beschouwen als een inhoudelijke verdieping op de film (maar kan ook los van de film gevolgd worden).

21:00 – 21:10  Ruimte voor vragen

21:10 – 21:30  Uitreiking NVLM-prijzen en daarna ‘borrel’.

Amerins Leijenaar (NHLStenden) zal namens de Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer (NVLM) de prijzen uitreiken voor:
a) de beste lessenserie (eerstegraads/tweedegraads)
b) het beste praktijkonderzoek (eerstegraads/tweedegraads)

Borrel

Degenen die inhoudelijk door willen praten, kunnen in de plenaire online ruimte blijven. Iedereen is ook vrij is om een drankje uit de eigen koelkast te pakken en medestudenten of (aanstaande) collega’s op te zoeken in een privéchat. De gastspreker(s) is/zijn er dan ook nog om vragen aan te stellen.

Online kennisclips/ingesproken PPT’s!

De aangekondigde workshops worden (deels) omgezet in korte kennisclips. Deze kennisclips zullen (ook) rond 21 juni 2020 te bekijken zijn. Alle deelnemers ontvangen dan een link.

1: Rechtswetenschap als hulpdiscipline voor maatschappijleer – Erik Zijlstra (Tilburg University)
2: De mogelijkheid van waarheid – Marcel Mooijman (Hogeschool Rotterdam)
3: Perspectieven op burgerschapsonderwijs in het MBO – Luuk Kampman (NHLStenden)

Vragen of opmerkingen?

Neem dan contact op met Ingrid Faas: i.e.faas[at]hva.nl.

MENU